четвер, 13 вересня 2012 р.

Як створити свій власний блог

Блоги. Мережні щоденники (блоги) – сервіс Інтернет, що дозволяє будь-якому користувачеві вести записи з довільної тематики. За аналогією з особистими щоденниками блоги називають мережними щоденниками.
Блог (англ. blog, від «web log» – що означає, «мережний журнал або щоденник подій»). Однією з найвідоміших для створення безкоштовних блогів є платформа blogspot (Blogger) компанії Google: Google Blogspot.com.
Блог – це веб-сайт, основний вміст якого – записи, зображення або мультимедіа. Основна відмінність блога від щоденника в тому, що у блозі записи можна коментувати і обговорювати з автором.
Першими блогом вважають веб-сторінку Тіма Бернерса-Лі, де він, починаючи з 1992 року, публікував новини. Поширення блогів почалося з 1996 року. У серпні 1999 року комп’ютерна компанія «Pyra Labs» створила сайт Blogger. Це була перша безкоштовна блогова служба. Надалі Blogger був викуплений компанією Google.
Ця практична робота складається з трьох окремих частин, які допоможуть слухачам курсів розібратися з блогами. 

І. Створюємо обліковий запис користувача

1. Увійдіть у домашню сторінку Gmail (https://accounts.google.com) і введіть ім’я користувача (усі символи перед "@gmail.com") та пароль Gmail.

Якщо користувач не має пошти на Gmail, йому потрібно натиснути посилання Створити обліковий запис під вікном входу. Якщо обліковий запис є, то переходимо до п. 4.
2. Створюємо власний аккаунт (обліковий запис), заповнюючи всі поля. Заповнюємо всі без винятку поля реєстраційного бланку. Вказуємо номер мобільного телефону. Ставимо відмітки про те, що ми приймаємо умови надання послуг і дозволяємо використовувати свої облікові дані. 


3. Наступний крок. Підтверджуємо свій обліковий запис. Для цього обираємо спосіб підтвердження "Текстове повідомлення" і клацаєте "Надіслати код підтвердження". Вводимо шестизначний код (із СМС) і продовжуємо реєстрацію.
4. При успішній реєстрації отримаємо вітання сервісу Google. Переходимо у пошту. Звертаємо вашу увагу на нову електронну адресу, за допомогою  якої ви будете входити у свій обліковий запис. У нашому прикладі - це bloherenko@gmail.com. У Вас же буде своя адреса і пароль. Скопіюйте її (у верхній правій частині екрану) і збережіть. Окремо збережіть пароль Gmail, який Ви вказали при реєстрації. Створіть повідомлення і надішліть його за вказаною викладачем адресою: bloherenko@gmail.com. 


ІІ. Утворення спільноти блогерів та створення власного блогу

1. Перегляньте пошту і, якщо ви отримали запрошення стати співавтором блогу, перейдіть за посиланням "Прийняти запрошення", клацаючи відповідні посилання.
2. Повертаємось до служби Blogger, клацаючи на кнопці "Назад до Blogger".


3. Обираємо створення обмеженого профілю та вписуємо у поле ім'я для відображення (реальне або псевдо).

4. Для продовження реєстрації клацнемо відповідну кнопку "Продовжити реєстрцію ... ". У новому  вікні обираємо "Новий блог".


5. У діалоговому вікні "Список блогів" > "Створити новий блог" даємо назву блогу (1-й крок). У нашому випадку - це "Блог про створення блогу". Задаємо URL-адресу блогу (латинськими літерами!): probloh.blogspot.com (2-й крок). Обираємо шаблон (будь-який, крім динамічного перегляду), який можна буде пізніше поміняти (3-й крок).

6. Клацнувши на кнопці "Створити блог", переходимо до створення публікації.

ІІІ. Створення нової публікації

1. Перший допис для блогу можна створити, клацнувши кнопку "Нова публікація". Завантажиться редактор, у полі якого набираємо текст. Оберемо "Мітки" і напишемо своє прізвище та ініціали або якийсь інший текст. Клацнемо "Опублікувати". Публікацію можна редагувати: доповнювати, виправляти тощо. Після редагування обов’язково потрібно клацнути кнопку "Оновити".
2. Створюємо першу публікацію блогу. У нашому випадку - заголовок "Як створити свій власний блог".


3. Коли публікація буде готова, клацаємо кнопку "Опублікувати". Переглядаємо блог. Якщо потрібно щось відкоригувати, то вносимо відповідні зміни і фіксуємо їх, натиснувши кнопку "Оновити".
4. Додаємо гіперпосилання, зображення або відео, клацнувши відповідну кнопку. Діємо відповідно до вказівок редактора. Оновлюємо запис. 
5. Для створення гіперпосилання на блог із мультимедійної презентації скопіюємо URL-адресу блогу. Відкриємо слайд мультимедійної презентації, з якого встановимо гіперпосилання: виділимо текст гіперпосилання, клацнемо ПКМ та оберемо Гіперпосилання, вставимо URL-адресу, натиснемо "Готово". Перевіримо його функціональність. 
Творчого Вам натхнення та цікавих блогів!

PS. Стаття перероблена і доповнена 23.09.2016 р.

13 коментарів:

  1. дякую, ця стаття дуже допомогла...

    ВідповістиВидалити
  2. дякую, стаття допомогла розібратися в створенні БЛОГІВ

    ВідповістиВидалити
  3. а як встановити у блозі календар??

    ВідповістиВидалити
  4. Доброго дня. Скажіть. а як зробити публікацію саме на певну сторінку а не на головну??

    ВідповістиВидалити

  5. Чи знаєте ви про ІТ, яким чином дані зберігатимуться в майбутньому, і скільки витрат бюджету ІТ у світі.
    перейдіть на цей сайт і прочитайте цікаву річ, яку вам потрібно знати.
    www.digitaltechnologyreview.com

    ВідповістиВидалити

  6. Чи знаєте ви про ІТ, яким чином дані зберігатимуться в майбутньому, і скільки витрат бюджету ІТ у світі.
    перейдіть на цей сайт і прочитайте цікаву річ, яку вам потрібно знати.
    www.digitaltechnologyreview.com

    ВідповістиВидалити
  7. Так, зараз з такими речами як власний блог, немає проблем. Лля цього навіть Телеграм створив платформу Telegraph https://www.bizmaster.xyz/2018/10/telegraph-yak-instrument-dlya-vedennya-blogu.html

    ВідповістиВидалити
  8. How do I make money from playing games and earning
    These are the three most popular forms of gambling, and are worrione explained in a very 출장안마 concise and หาเงินออนไลน์ concise 바카라 manner. The most common forms of gambling are: febcasino.com

    ВідповістиВидалити